Φολες… Ολη η κρυφη αληθεια για την εξολοθρευση της αδεσποτης ζωης σε πανευρωπαικο επιπεδο

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

Δηλητηρίαση

Η δηλητηρίαση των ζώων τόσο από επιτρεπόμενες όσο και από απαγορευμένες ουσίες όπως η Furadan έχει αυξηθεί δραματικά σε όλη την Ευρώπη.

Δεν είναι μόνο άστεγοι και εγκαταλελειμμένα ζώα που είναι δηλητηριασμένα, τα κυριότερα ζώα συχνά δηλητηριάζονται από ατύχημα, καθώς και όλα τα άγρια ​​ζώα που έρχονται σε επαφή με την ουσία.

Πολλοί πολίτες σε αυτές τις χώρες ανησυχούν επίσης ότι τα παιδιά θα δηλητηριαστούν από αυτές τις εξαιρετικά τοξικές ουσίες – όταν παίζουν έξω.

Τα δηλητηριασμένα ζώα υποφέρουν τρομερά – ο θάνατος είναι αργός και οδυνηρός και δεν υπάρχει αντίδοτο για τα ζώα.

Καμία χώρα δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα και δείχνει μια πλήρη έλλειψη σεβασμού ότι τα ζώα πρέπει να υποφέρουν και ότι οι γονείς πρέπει να ανησυχούν διαρκώς για την ασφάλεια των παιδιών τους – όλα αυτά εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κυβερνήσεις και οι χώρες αγνοούν τους νόμους, ακόμη και ως κράτος μέλος της ΕΕ.

Η δηλητηρίαση των αδέσποτων και ιδιόκτητων σκύλων και των γατών είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλη την Ευρώπη και συμβαίνει σε καθημερινή βάση.

Οι υπεύθυνοι για τη διάδοση δηλητηριασμένων δολωμάτων σπάνια πιάνονται στην πράξη και συνήθως τα σώματα των θυμάτων τους συλλαμβάνονται από τους συλλέκτες απορριμμάτων τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η δηλητηρίαση συχνά δικαιολογείται ως αναγκαία και φθηνή εκκαθάριση της λειτουργίας του μεγάλου αριθμού αδέσποτων σκύλων και γατών που θεωρούνται πρόβλημα.

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται ότι οι αδέσποτοι θα «εξαπλωθούν ασθένειες», άλλοι τους θεωρούν ενοχλητικούς, ειδικά όταν αυξάνονται οι αριθμοί τους.

Σε χώρες όπου υπάρχουν αδέσποτα ζώα, ο ευνουχισμός δεν είναι κοινός για τα ζώα συντροφιάς των νοικοκυριών, επειδή θεωρείται αρνητική παρέμβαση στη φύση των ζώων – αντίθετα επιλέγουν αυτούς τους ανεύθυνους ανθρώπους, ότι το ιδιοκτήτη ζώων γεννιέται επανειλημμένα σε νέες γάτες και σκύλους , καθώς 9 από τους 10 εγκαταλείπονται σε μια ζωή στη δυστυχία.

Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να βλέπουν τη δηλητηρίαση ως «γεγονός της ζωής» – και ως καθυστερημένο έλεγχο των γεννήσεων.

Το δηλητήριο που χρησιμοποιείται μπορεί να είναι οτιδήποτε από το στρυχνίνη και το δηλητήριο του αρουραίου μέχρι τα γεωργικά φάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα. ακόμη και θρυμματισμένο γυαλί.

Αυτή η σκληρότητα συνεχίζεται επειδή η ανεύθυνη κυβέρνηση δεν κάνει τον κόπο να θεσπίσει νόμους – νόμους που αναγκάζουν τους πολίτες να καταστρέφουν τα ζώα, έτσι ώστε τα ανεπιθύμητα ζώα να μην γεννιούνται σε πόνο.


Τοξικότητα για τον άνθρωπο

Το Carbofuran (Furadan) έχει μία από τις υψηλότερες οξείες τοξικότητες στον άνθρωπο από οποιοδήποτε εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται ευρέως στις καλλιέργειες του πεδίου (μόνο το aldicarb και το parathion είναι πιο τοξικά).

Οι περισσότερες καρμποφουράνες εφαρμόζονται από εμπορικούς εφαρμοστές χρησιμοποιώντας κλειστά συστήματα με μηχανικά στοιχεία ελέγχου, ώστε να μην υπάρχει έκθεση σε αυτά κατά την προετοιμασία.

Δεδομένου ότι οι τοξικές του επιδράσεις οφείλονται στη δράση του ως αναστολέα χολινεστεράσης θεωρείται νευροτοξικό παρασιτοκτόνο.

Το Carbofuran είναι επίσης ένας ισχυρός ενδοκρινικός διαταράκτης που μπορεί να προκαλέσει μεταβατικές αλλοιώσεις στη συγκέντρωση πολλών ορμονών σε ζώα και ανθρώπους, ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλές δόσεις.

Αυτές οι αλλοιώσεις μπορεί συνεπώς να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα αναπαραγωγής μετά από επανειλημμένη έκθεση.

Σε μία μελέτη, η έκθεση των επίμυων σε υποβρύχιες ποσότητες καρβοφουρανίου μείωσε την τεστοστερόνη κατά 88%, ενώ τα επίπεδα προγεστερόνης, κορτιζόλης και οιστραδιόλης αυξήθηκαν σημαντικά (1279%, 202% και 150% αντίστοιχα).

Το καρμποφουράνιο μπορεί επίσης να είναι τοξικό στους όρχεις σε υπομείνεις ποσότητες.

Η μείωση της κινητικότητας του σπέρματος, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων μαζί με την αύξηση του ποσοστού μη φυσιολογικού σπέρματος παρατηρήθηκε σε επίπεδο δόσης 0,4 mg / kg.

Θέλουμε να θεσπίσουμε απαιτήσεις στην ΕΕ – αν βρεθούν δηλητηριασμένα ζώα, το ζώο θα πρέπει να εισαχθεί για αυτοψία – να μάθουμε ποια δηλητήρια χρησιμοποιούνται – Οι πολίτες της ΕΕ πρέπει να μπορούν να απαιτούν από το κράτος να καταβάλλει αυτοψία επειδή Το Carbofuran (Furudan) χαρακτηρίζεται ως υψηλός κίνδυνος για τον άνθρωπο – και απαγορεύεται στην ΕΕ.

Το Carbofuran απαγορεύεται στον Καναδά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2008, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απαγορεύσει την καρμποφουράν.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η FMC Corp., ο μοναδικός κατασκευαστής καρμποφουρανίων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι είχε ζητήσει οικειοθελώς από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών να ακυρώσει όλες εκτός από τις 6 επιτρεπόμενες χρήσεις αυτού του χημικού προϊόντος ως φυτοφαρμάκου.

Με αυτή την αλλαγή, η χρήση καρβοφουρανίου στις ΗΠΑ θα επιτρέπεται μόνο για αραβόσιτο, πατάτες, κολοκύθες, ηλίανθους, σπορόφυτα πεύκου και σπανάκι που καλλιεργούνται για σπόρους.

Ωστόσο, τον Μάιο του 2009, η EPA ακύρωσε όλες τις ανοχές τροφίμων, γεγονός που ισοδυναμεί με de facto απαγόρευση της χρήσης της σε όλες τις καλλιέργειες που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Λόγω μη καταχώρησης 4 καρκινογόνων χημικών ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν σε καλλιέργειες που δεν απαριθμούνται στον νόμο περί επικίνδυνων ουσιών της Ταϊλάνδης, τα λαχανικά με υπολείμματα μεθτομυλίου, καρμποφουρανίου, δικροτόφου και EPN αφαιρέθηκαν από τα ράφια των σουπερμάρκετ τον Ιούλιο του 2012.

Η Κένυα εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της καρμποφουράνης.

Νόμιμο να αγοράσει over-the-counter στην Κένυα – πηγή:

https://en.wikipedia.org/wiki/Carbofuran#cite_note-22

Ιταλια- Μάιος 2011.

Σύντομη δραματική ακολουθία του θανάτου ενός σκύλου που είχε πάρει δηλητηριασμένα κεφτεδάκια στην Piazza Armerina.

Σε λίγες εβδομάδες τον Μάιο του 2011, πέθαναν τουλάχιστον τριάντα σκυλιά.

Στην Piazza Armerina όπως και σε άλλα μέρη, τα ζώα πεθαιναν από δηλητηρίαση κάθε μέρα.

Το καρβοφουράνιο είναι ένα από τα πλέον τοξικά παρασιτοκτόνα καρβαμιδικού οξέος.

Διατίθεται στο εμπόριο με τις εμπορικές ονομασίες Furadan, από την FMC Corporation και Curater, μεταξύ πολλών άλλων.

Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των εντόμων σε μια μεγάλη ποικιλία καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένων των πατατών, του καλαμποκιού και της σόγιας.

Πρόκειται για ένα συστηματικό εντομοκτόνο, το οποίο σημαίνει ότι το φυτό το απορροφά μέσω των ριζών και από εδώ το φυτό το διανέμει σε όλα τα όργανα του, όπου επιτυγχάνονται εντομοκτόνες συγκεντρώσεις.

Το Carbofuran έχει επίσης δραστηριότητα επαφής ενάντια στα παράσιτα.

Αυτές οι χώρες που λιπαίνονται στους τουρίστες, τιμωρούν όλα αυτά τα βασανισμένα αδέσποτα ζώα.

Η μέση διάρκεια ζωής ενός αδέσποτου σκύλου στην Ευρώπη είναι μικρότερη από δύο χρόνια, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς χάνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αν όχι λίγο μετά το τελος της περιοδου των διακοπών.

Οι τελευταίες πτήσεις τσάρτερ αναχωρούν από την τουριστική χώρα στα τέλη Οκτωβρίου, οπότε τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία και οι ταβέρνες έχουν κλείσει για το χειμώνα.

Τα αδέσποτα, που εξαρτώνται τόσο από τους τουρίστες για φαγητό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφέθηκαν να φροντίσουν για τον εαυτό τους, χωρίς να ξέρουν από πού θα έφτανε το επόμενο γεύμα τους …

Το δηλητηριασμένο δόλωμα μπορεί να είναι το τελευταίο μπιτς τους, με αυτοκίνητο, ή κρεμασμένο πρώτα.

Εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τις μεσογειακές και ευρωπαϊκές ηλιόλουστες χώρες με κολύμπι και ηλιοθεραπεία κάθε χρόνο και πολλοί είναι συγκλονισμένοι από τα αξιοθέατα των ζώων που βρίσκονται σε κίνδυνο – σωστά.

Συνεργάζονται συχνά και τροφοδοτούν τους αδέσποτους, οι οποίοι είναι γενικά πολύ φιλικοί και αγαπητοί … θέλουν απλά να «ανήκουν» και προσπαθούν πολύ σκληρά να βρουν κάποιον για να τις υιοθετήσουν … οι τυχεροί μερικοί πετυχαίνουν.

Η αύξηση της δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων έχει κλιμακωθεί και δείχνει ότι ο αριθμός των αδέσποτων ζώων έχει αυξηθεί στην Ευρώπη.

Δείχνει επίσης ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τίποτα που κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη και το αδέσποτο πρόβλημα των ζώων, αλλά παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

Είναι μια ντροπή για την Ευρώπη να μην κάνει τίποτα για το πρόβλημα όπου οι άνθρωποι και τα ζώα έρχονται σε σύγκρουση.

Εάν η Ε.Ε. και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κατέληξαν σε μια κοινή μόνιμη λύση – υποχρεωτική υποχρεωτική στείρωση και ταυτοποίηση – αυτή η αγωνία για τα ζώα θα μπορούσε τελικά να σταματήσει.

Γνωστές χώρες όπου η δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων εμφανίζεται καθημερινά είναι:

Λευκορωσία – Βοσνία & Ερζεγοβίνη – Βουλγαρία – Κύπρος – Ελλάδα – Κροατία – Ουγγαρία – Ιταλία – Μακεδονία – Μολδαβία – Ρουμανία – Πορτογαλία – Ρωσία – Σερβία – Ισπανία – Τουρκία – Ουκρανία.

Ρουμανία – 4 Ιουλίου 2011.

Τρία παιδιά είχαν δηλητηριαστεί με το Furadan στην Pecineaga (Κωνστάντζα)

Τρία παιδιά ηλικίας 3, 5 και 6 ετών από την Pecineaga, έφθασαν στο νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης στην Κονστάντα αφού έτρωγαν σπόρους που πασπαλίσθηκαν με furadan.

Αρχικά, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στη Μανγκαλία, όπου τους δόθηκε η ιατρική, και από εκεί μεταφέρθηκαν στη μεγαλύτερη ιατρική μονάδα του νομού.

Οι γιατροί λένε ότι τα τρία παιδιά είναι εκτός κινδύνου, αλλά θα παραμείνουν νοσηλευμένα για να αποφευχθούν επιπλοκές.

Ρουμανία – 3 Οκτωβρίου 2011.

Δεκάδες σκυλιά δηλητηριαστούν με τον Furadan στους δρόμους του Năvodari

Ένα κορίτσι δύο ετών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αφού έρχεται σε επαφή με την τοξική ουσία στο πάρκο στο Navodari (Constanta), κοντά στη γειτονιά όπου ζει.

Μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει πάνω από 30 ζώα, οι ντόπιοι είναι απλά απελπισμένοι και φοβισμένοι για τη ζωή τους.

Εκατοντάδες θανατηφόρα μούρα διασκορπίστηκαν στους δρόμους και σε πάρκα στην πόλη Νανοδάρι.

Η δηλητηρίαση από το Furadan είναι πολύ σοβαρή, λένε οι γιατροί και χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει θάνατο σε 20 λεπτά.

Ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου πρέπει να χορηγήσει το αντίδοτο και να κάνει πλύση στομάχου.

Τα ζώα είναι πιο ευαίσθητα και τα ο θάνατος συμβαίνει ταχύτερα.

Βασικά, μετά την κατάποση της ουσίας – η καρδιά και οι πνεύμονες επηρεάζονται γρήγορα – και πεθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά, μισή ώρα.

Το Furadan απαγορεύεται στη Ρουμανία (ΕΕ) από το 2008 και εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί με κίνδυνο φυλάκισης.

Ρουμανία – 25 Νοεμβρίου 2011

Ένα αγόρι δύο ετών ήρθε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση μετά την κατάποση του Furadan

Μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να πάρει μια ζωή.

Χωρίς να το σκεφτόμαστε, οι γονείς ενός παιδιού δύο ετών στο Capidava (Κωνστάντζα) τον άφησαν να παίξει μόνη στην αυλή.

Το παιδί βρήκε ένα μπουκάλι φυτοφαρμάκου, το οποίο έπινε και τραυματίστηκε.

Το ατύχημα συνέβη το απόγευμα στην πόλη Capidava.

Ένα αγόρι για ένα χρόνο και οκτώ μήνες για να παίξει μόνο του.

Ο πατέρας του ήταν στην πίσω αυλή και η μητέρα του ήταν στο σπίτι, αλλά κανείς δεν τον προσέχει.

Το αγόρι παίζει για λίγο, αλλά στη συνέχεια βρήκε ένα μπουκάλι φυτοφαρμάκου.

Ένα ασθενοφόρο έφθασε γρήγορα και το παιδί έλαβε φροντίδα από προσωπικό ασθενοφόρων σε περισσότερα από 30 λεπτά για να τον σταθεροποιήσει και στη συνέχεια πήγε μαζί του στο νοσοκομείο της Κωνσταντίας για εντατική θεραπεία.

Οι γονείς δεν είναι ένοχοι, ότι ο γιος τους αγωνίζεται μεταξύ ζωής και θανάτου και λέει ότι όλα εξαρτώνται από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που νοικιάζουν.

Το δηλητήριο θα εξαπλωθεί στην αυλή για να εξαλείψει τους αρουραίους, αλλά το μπουκάλι έμεινε πίσω.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παραδέχεται ότι τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται, αλλά λέει ότι τα μπουκάλια ήταν κλειδωμένα σε μια αποθήκη.

Ενώ οι γιατροί παλεύουν για τη ζωή του παιδιού, η αστυνομία προσπαθεί να καθορίσει ποιος είναι ένοχος.

Πρέπει να καταλάβουν πώς ένα φυτοφάρμακο που απαγορεύεται κατέληξε σε μια αυλή στη Ρουμανία.

Όντας γονιός και πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να απαγορευτεί το εξαιρετικά δηλητηριώδες Furidan γύρω από ένα νοικιασμένο σπίτι είναι λάθος – αλλά αυτό είναι που υποχρεώνονται οι πολίτες σε χώρες με άστεγα ζώα – αντί να εξασφαλίζουν ότι δεν γεννιούνται ανεπιθύμητα ζώα – πηγή με βίντεο.

http://www.reporterntv.ro/stire/un-baietel-de-nici-doi-ani-a-ajuns-in-stare-grava-la-spital-dupa-ce-a-inghitit-furadan

Δεν αναζητήσαμε περισσότερα άρθρα στην Ευρώπη όπου παιδιά ή άτομα έχουν δηλητηριαστεί από φυτοφάρμακα.

Νομίζουμε ότι συμβαίνει συχνότερα, αλλά ότι τα περιστατικά προκαλούνται από τις αρχές – το πρώτο και το δεύτερο άρθρο, για παράδειγμα, έχουν απομακρυνθεί γρήγορα από το διαδίκτυο.



Ρουμανια

Ελλαδα

Μαζική δηλητηρίαση στην Τουρκία

Πηγη:

esdaw.eu

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *