Σκανδαλωδες και άκρως Απαράδεκτο “χαράτσι” για τους φιλόζωους από την νυν προκλητική, μνημονιακη κυβερνηση

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

Με εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, ανακοινώθηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, το νέο, απαράδεκτο “χαράτσι” της κυβερνησης εις βάρος των κηδεμονων/ιδιοκτητων ζώων συντροφιάς.

Η μνημονιακη κυβέρνηση ψήφισε, μόνη της, το 2021 ένα πλαίσιο για την “προστασία” των ζώων συντροφιάς, χωρίς κανέναν διάλογο, με σύσσωμη την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων που έβλεπαν ότι κανένα πρόβλημα δεν θα λύσει.

Οι φιλοζωοι πολιτες που έχουν κατοικίδια, καλούνται τώρα να πληρώσουν 150 ευρώ για το κάθε ένα από αυτά, ώστε να σταλθεί δείγμα του DNA του ζώου σε βάση δεδομένων, κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς, που κυρώθηκε στην Ελλάδα με τον Ν. 2017/1992, εξυπηρετώντας συμφέροντα ημετέρων, αλλά χωρίς να λύνει το σοβαρό “πρόβλημα” των αδέσποτων ζώων.

Αυτό θεωρητικά γίνεται για να καταγραφεί ο πραγματικός αριθμός των ζώων συντροφιάς, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την πλήρη αποτυχία του οργουελικου, αντισυνταγματικου, αντιφιλοζωικου νόμου του 2021, αφού μόνο το ⅓ των ζώων καταγράφηκαν στα μητρώα.;

Το σκανδαλώδες είναι πως χρηματοδοτεί ένα εργαστήριο με ανύπαρκτο ερευνητικό έργο στον συγκεκριμένο τομέα, για το οποίο μάλιστα έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων εφάπαξ 2 εκ. ευρώ κρατικής χρηματοδότησης!

Το κυβερνών κομμα, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύει πως δεν ξέρει σε ποια κοινωνία απευθύνεται.

Ένα μόνο σπίτι, ειδικά σε περιοχές κτηνοτροφικές και αγροτικές, μπορεί να έχει μέχρι και δέκα ζώα συντροφιάς υπό την φροντίδα του.

Το μόνο που μπορούν να πετύχουν, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων, αφού ελάχιστοι πολίτες θα μπορέσουν να καλύψουν τα 150 ευρώ ανά κατοικίδιο.;

Να παγώσει χθες το ζωομνημονιακο μορφωμα, το ΣτΕ να ακυρώσει αυτές τις απαράδεκτες διατάξεις και να συζητηθει εκ νεου με ανεξαρτητους φορείς, ώστε να καταρτιστεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος των αδέσποτων ζώων και του παράνομου εμπορίου ζώων.

… Και στην τελική, όπως γράφει και η Ανακοίνωση στην εικόνα, είμαστε Ανικανοι να διώξουμε τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ;;;

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *