Η ιατρική διέπεται από την Ιπποκρατική αρχή “ωφελέειν ή μη βλάπτειν”

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

Οι γονάδες (όρχεις και ωοθήκες) δεν αφορούν μόνο την αναπαραγωγή αλλά παράγουν ορμόνες από την ισορροπία των οποίων εξαρτάται η φυσιολογία, η υγεία & η συμπεριφορά – άρα το σύνολο του ευ ζειν.

Η αφαίρεση γονάδων που επιφέρει βίαια ορμονοκαταστολή είναι ακρωτηριασμός που κατ’ ανάγκη γίνεται μόνον όταν συντρέχει θεραπευτικός λόγος ή δεν υπάρχει καμμία απολύτως άλλη επιλογή.

Είναι ύστατη λύση απελπισίας.

Η υποχρεωτική σαρωτική στείρωση κηδεμονευόμενων κατοικίδιων αποτελεί αυθαίρετη παραβίαση των δικαιωμάτων ανθρώπων και ζώων, και ειδικότερα αντιβαίνει επίσης στις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της βιοποικιλλότητας.

Γι’ αυτούς τους λόγους άλλωστε και δεν ισχύει σε καμία ευνομούμενη κοινωνία.

Καθήκον η άρνηση συμμόρφωσης σε άδικες διατάξεις όπου τα δικαιώματα και οι ελευθερίες είναι κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα και οι ερμηνείες που αντιβαίνουν σε αυτά είναι άκυρες και ανίσχυρες.

Απαιτήστε τη στείρωση του κατοικίδιου σας, εάν συντρέχει βάσιμος θεραπευτικός λόγος, μόνον με μεθόδους που δεν βλάπτουν ούτε θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του – το αντίθετο δεν είναι ούτε ανθρωπιστική ούτε φιλοζωική πράξη.

Υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι αποφυγής ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης που δεν προκαλούν ορμονοκαταστολή στα ζώα.

Ενημερωθείτε σωστά από εκείνους τους επιστήμονες που δεν ξεχνούν το Ιπποκρατικό ιδεώδες.

Η πολιτεία οφείλει να παρέχει ορθή πληροφόρηση και παιδεία, πλατιά ενημέρωση του κοινού, κίνητρα και επιδοτούμενες δωρεάν στειρώσεις, με τις λιγότερο βλαπτικές μεθόδους, για εκείνους μόνον τους ακηδεμόνευτους σκύλους οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δυνατό να υιοθετηθούν.

Αυτονόητο ότι σε δημοκρατικές κοινωνίες το κράτος δεν νομιμοποιείται να επεμβαίνει απαγορευτικά, περιοριστικά και κατάφωρα στα δικαιώματα, τις ελευθερίες, τις προσωπικές επιλογές, τις δημιουργικές ασχολίες και τις σύννομες δραστηριότητες των πολιτών οι οποίες δεν βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο και προστατεύονται από το σύνταγμα:

Δεν δικαιούται να διώκει, να παρεμποδίζει, να ενοχοποιεί ούτε να στοχοποιεί καταδικάζοντας εκ των προτέρων κανένα άτομο ή κοινωνική ομάδα πριν αυτοί όντως διαπράξουν κάποια στοιχειοθετημένη παράβαση.

Δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις εξουσίες του επιβάλλοντας, εξαπολύοντας ή επιβραβεύοντας οργουελλιανό τρομοκρατικό καθεστώς καχυποψίας, παρακολούθησης και παρενόχλησης της ιδιωτικής ζωής και δραστηριότητας των πολιτών από αναρμόδιους, ανειδίκευτους, αυτόκλητους εξωθεσμικούς διώκτες, κακόβουλους προκατειλημμένους κατηγόρους, κατά φαντασίαν μπόγιες, αυτοδιορισμένους καταδότες, ρουφιάνους, χαφιέδες ή φανατικούς δικομανείς που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες τους και απασχολούν τις αρχές με αυθαίρετες καταγγελίες και αστήρικτα παράπονα.

Προφανές ότι δεν υποχρεούνται οι πολίτες μιας χώρας στην οποία η τήρηση του Συντάγματος και η υπεράσπιση των ελευθεριών που προστατεύονται από αυτό επαφίεται στους ίδιους, να απεργάζονται, αποδέχονται μοιρολατρικά ή να συνεργούν σε αντιδημοκρατικά, δυσβάστακτα, καταχρηστικά, αντιθεσμικά φιρμάνια και δρακόντεια, τυραννικά μέτρα που κατατρύχουν και τιμωρούν όλους για υποτιθέμενες μελλοντικές παραβάσεις κάποιων.

Η συλλογική τιμωρία είναι αντίθετη με την δημοκρατία, την ευνομία, την ισονομία και το δίκαιο.

Στην Ελλάδα μεταφυτεύτηκε μια απαρχαιωμένη, καταναλωτική, κερδοσκοπική, μαζικά κακοποιητική αντίληψη για τον έλεγχο του ακηδεμόνευτου πληθυσμού σκύλων και γάτων, που ακόμα και στην χώρα της φιλοζωικής μέγα-μπίζνας από την οποία προήλθε (όπου σκοτώνουν εκατομμύρια “ανεπιθύμητα” παραπροϊόντα του γατοσκυλεμπορίου κάθε χρόνο – αλλά το Τραγικιστάν από ‘κει εισάγει “ηγέτες” και “μπολιτιζμό”) έχει πλέον απορριφθεί από τα επιστημονικά δεδομένα και από τους πιο έγκυρους, σοβαρούς και γνήσια φιλοζωικούς φορείς.

Είναι ακρωτηριασμός, μακροχρόνιος βασανισμός και σωματική βλάβη πολύ χειρότερα και πολύ πιο επιζήμια απ’ ότι η κοπή των αυτιών ή της ουράς.

Αν το ελληνικό κράτος επιθυμούσε πραγματικά την μείωση του ανεπιθύμητου πλεονάσματος γατόσκυλων θα εφάρμοζε ένα γνήσια ανθρωπιστικό και φιλοζωικό συνδυασμό ορθολογικών, αποτελεσματικών και προοδευτικών μέτρων:

1. Παροχή κινήτρων & επιδοτήσεων για την εφαρμογή της σήμανσης όλων των σκύλων & γάτων.

2. Απαγόρευση του μεταπρατικού κερδοσκοπικού εισαγωγικού εμπορίου (μεταπώληση) κατοικίδιων μέχρι να μειωθούν σε διαχειρίσιμα μεγέθη οι αριθμοί των άστεγων ζώων και να απορροφηθεί ο υπερπληθυσμός που σαπίζει στα καταφύγια.

3. Εκστρατεία ενημέρωσης και προβολής των πολύ υγιέστερων και άριστα προσαρμοσμένων εγχώριων σκύλων & γάτων που μπορούν άμεσα να αντικαταστήσουν τους εισαγόμενους (οι οποίοι πωλούνται ανεξέλεγκτα και σωρηδόν σε ακατάλληλους διαιωνίζοντας τις εγκαταλείψεις).

4. Αντικατάσταση των αντιεπιστημονικών και βλαπτικών μεθόδων στείρωσης με εναλλακτικές σύγχρονες πρακτικές που προστατεύουν την υγεία των ζώων και ελαχιστοποιούν τις παθογένειες (οι οποίες δυσχεραίνουν τη συμβίωση, απαιτούν ορμονοθεραπείες, αυξάνουν τα έξοδα, και ανατροφοδοτούν συνεχώς την σκυλεμπορική με το αζημίωτο εξαγωγική – επαγγελματική “φιλοζωία”).

Επαρκούν και με το παραπάνω οι χρηματοδοτήσεις και τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τα ανωτέρω, και θα έπιαναν τόπο, (αντίθετα με το χαράτσι μέσω κατάθεσης γενετικού υλικού – απάτη που δεν πρόκειται να έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από το μαζικό ξεφόρτωμα στους κάδους, τα χαντάκια και τις χωματερές μερικών ακόμα χιλιάδων ζώων από τους εξαθλιωμένους υπήκοους του προτεκτοράτου).

Αλλά αυτό το φαύλο καθεστώς, αυτό το εγκληματικό κράτος, αυτή η μαφιόζικη συμμορία των διαπλεκόμενων, ημέτερων, πολυεθνικών παρασιτικών συμφερόντων είναι σίγουρο ότι δε θέλει να αλλάξει ούτε να θεραπεύσει την αρρώστεια που το τρέφει πλουσιοπάροχα.

Και γι’ αυτό δεν πρόκειται να παρέχει στον πολίτη την πληροφορία και την παιδεία που νομοτελειακά θα οδηγούσαν στην ανατροπή του.

Η ανεξάρτητη ενημέρωση όμως δεν καταπνίγεται εύκολα στον καιρό μας.

Ο πετσονόμος δεν έχει κανένα νομικό ή συνταγματικό έρεισμα.

Στο χέρι μας είναι να διαδώσουμε την γνώση και όλοι μαζί να αντικαταστήσουμε την σαπίλα και τους πλιατσικολόγους που λυμαίνονται δίποδους και τετράποδους συντρόφους, με μια νέα, θετική αντίληψη για την συνύπαρξή μας.

Στείρωση που διατηρεί τις γονάδες των σκύλων:

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2020.00342/full

Via Maria Gkinala

Please follow and like us:
error3
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *