Δεν υπάρχουν λόγια… Οπως πάντα, οι απλοί πολίτες, τα παιδια και οι τετράποδες ψυχές, είναι τα τραγικα θύματα των πολέμων

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

Γνωρίζουμε πόσο οδυνηρό είναι να εκτίθεσαι σε εικόνες οδύνης και βίας σε ζώνες πολέμου και συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο – καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να θέλεις (ή να χρειαστεί) να απομακρυνθείς

Το να έχεις συμπόνια σε περιόδους κρίσης, να δίνεις μαρτυρία για τα βάσανα των άλλων μπορεί όχι μόνο να είναι προκλητικό, αλλά και αποκαρδιωτικό.

Εάν είσαι ένας από τους πολλούς ανθρώπους που στενοχωριούνται από τις εικόνες που έρχονται από το Ισραήλ και τη Γάζα αυτή τη στιγμή, δεν είσαι μόνος – σε βλέπουμε.

Καταλαβαίνουμε το αίσθημα αδυναμίας όταν βλέπουμε τέτοια καταστροφή και βία να ξετυλίγονται μέσα από τις οθόνες σου.

Το να αισθάνεσαι στενοχωρημένος και συγκλονισμένος από τα βάσανα των άλλων, ειδικά σε τόσο μεγάλη κλίμακα, σημαίνει να είσαι άνθρωπος που φροντίζει.

Καταλαβαίνουμε αν πρέπει να κοιτάξεις μακριά.

Αλλά σε προτρέπουμε, μην τα ξεχνάς.

Οι ενεργές ζώνες συγκρούσεων είναι απειλητικές για τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων, αλλά τα επακόλουθα μπορούν επίσης να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμους κινδύνους, όπως διαταραχή ή μειωμένη παροχή τροφής και ιατρικής, δυσλειτουργικά τραπεζικά συστήματα και έλλειψη ευκαιριών εκπαίδευσης και εργασίας, οδηγώντας σε κύκλους δεινών.

Όταν τα φώτα των μέσων ενημέρωσης σβήνουν, το έργο των καλόκαρδων ανθρώπων στο έδαφος σε περιόδους πολέμου συνεχίζεται.

Οι συγκρούσεις και οι συνεχιζόμενες πολιτικές αναταραχές μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερες και μακροχρόνιες κρίσεις για την καλή διαβίωση των ζώων και ανθρωπιστικές κρίσεις. και για πολλούς σε όλο τον κόσμο αυτή είναι η καθημερινή τους πραγματικότητα.

Πολλοί σε αυτές τις περιοχές ξυπνούν καθημερινά με τρομακτική αβεβαιότητα, μερικές φορές για χρόνια ή δεκαετίες στο τέλος.

Συχνά, όταν η παγκόσμια προσοχή μετακινείται αναπόφευκτα, η ανάγκη για υποστήριξη είναι μεγαλύτερη για τους ανθρώπους και τα ζώα που επηρεάζονται από τις συγκρούσεις και τη βία.

Επομένως, εάν πρέπει να απομακρυνθείς τώρα, σκέψου να υποσχεθείς ότι θα επιστρέψεις όταν μπορέσεις και θα προσφέρεις υποστήριξη (με όποιον τρόπο μπορείς — αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση και κοινοποίηση — ώστε η βοήθεια να μπορεί να εισρεύσει σε περιοχές όπου χρειάζεται περισσότερο, για όσο διάστημα χρειάζεται.

Οι «καθημερινές» επιπτώσεις του πολέμου και των συγκρούσεων είναι εξαντλητικές, δαπανηρές και συχνά επικίνδυνες.

Αλλά όπου υπάρχει ταλαιπωρία, υπάρχουν άνθρωποι τόσο θαρραλέοι όσο και συμπονετικοί – των οποίων το έργο για λογαριασμό των ζώων συνεχίζεται μέρα και νύχτα, γιατί γνωρίζουν ότι χωρίς αυτούς, τα ζώα δεν θα είχαν καμία ελπίδα.

Η αγάπη και η υποστήριξη αυτής της απίστευτης παγκόσμιας κοινότητας είναι ισχυρή – και υπάρχουν άνθρωποι και ζώα που θα σε χρειαστούν τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και χρόνια.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error3
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *