Απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη από τον καύσωνα και τι θα πρέπει παρέχουν με πληρη οργάνωση οι δήμοι, σε πολίτες και αδέσποτα ζώα συντροφιάς πανελλαδικα

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

Η μεγάλη και παρατεταμένη άνοδος της θερμοκρασίας και ενδεχομένως σε συνδυασμό με ανέμους, θα έχει ως αποτέλεσμα η υγρασία να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, δημιουργώντας συνθήκες υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών.

Τα αρμόδια υπουργεία,
σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες, καλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα,
ώστε να αποφευχθούν ολέθριες περιβαλλοντικές καταστροφές και απώλειες ζωών διποδων και τετραποδων.

Για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες κλιματιζόμενες αίθουσες, παρέχοντάς τους, παράλληλα, και χρήσιμες πληροφορίες για την προστασία τους από τον καύσωνα.

Σε όλους τους δημους της χώρας θα πρέπει να διατίθενται, καθόλη τη διάρκεια του καύσωνα, καθημερινά πρωί, μεσημέρι και βράδυ, πλήρη γεύματα, εμφιαλωμένο δροσερό νερό και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ θα πρέπει να υπάρχει 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη, οσον αφορά τους συνανθρωπους μας και τα ζώα.

Οι δήμοι υποχρεούνται να μεριμνήσουν για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,
ώστε να έχουν επαρκή ποσότητα νερού,
καθώς και να ευαισθητοποιούν τους πολίτες ως προς τη συμπεριφορά τους απέναντι στα αστεγα ζωα, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες, και να μην τα ενοχλούν όταν βρίσκουν καταφύγιο σε κάποιο σκιερό μέρος.

Οι δημοι θα πρέπει να εχουν ως προτεραιότητα, τη φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων ζώων, να υπάρχει ο ανάλογος προγραμματισμός, ώστε οι ταΐστρες και οι ποτίστρες να είναι γεμάτες με τροφή και άφθονο νερό για να μπορούν οι τετράποδοι φίλοι μας να δροσιζονται όλο το 24ωρο, κυρίως τις ημέρες του καύσωνα.

Θα πρέπει να μεριμνήσουν και για τα ιπποειδη και να φροντίσουν να εφαρμοζεται η σχετική εγκύκλιος που απαγορεύει ρητα την εργασία τους σε συγκεκριμένες ώρες που η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο.

Παράλληλα, να ενημερώνουν, από τις ιστοσελίδες που διαθέτουν, τους πολίτες και να τους ενεργοποιουν για την καλύτερη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας, παρέχοντας 24ωρη γραμμή πληροφοριών και αναφοράς έκτακτων περιστατικών.

Παροχή εθελοντικης βοήθειας και ενεργειες διάσωσης για τα ζώα από φιλοζωους πολίτες

Κατεβάζουμε ζώα από ταράτσες και εκείνα που βρίσκονται
μόνιμα στο μπαλκόνια

Άμαξες, Άλογα, Γαϊδούρια, Μουλάρια κάθε είδους μεταφοράς, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ την εργασία τους

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΟΡΤΕΣ ΜΑΝΤΡΙΩΝ, ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΛΟΥΒΙΩΝ κλπ Σε Ενδεχόμενη Πυρκαγιά

Βρισκόμαστε εθελοντικα κοντά σε καταφύγια, κυνοκομεια,
κέντρα άγριας ζωής, κάθε εγκατάσταση που ζουν ζώα, για να προλάβουμε το κακό, ή να το περιορίσουμε.

Κάθε χρόνο η κατάσταση όλο και χειροτερεύει, με αποτέλεσμα να καίγονται ζωντανά και αβοηθητα ανυπολογιστος αριθμός ζώων της αγριας και αστικής πανίδας.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *