Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

Χιλιάδες πολίτες έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Πανελλαδικού Κινήματος κατά της Κακοποίησης των Ζώων, που ζητά να αλλάξει η νομοθεσία και το αδίκημα από πλημμέλημα να γίνει κακούργημα. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα avaaz όπου γίνεται η συλλογή υπογραφών το αίτημα στηρίζουν πάνω από 12.000 πολίτες ενώ η διαδικασία είναι ακόμα ανοικτή.

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/PROEDRO_TIS_VOYLISPROThYPOYRGO_TIS_ELLADASYPOYRGO_DIKAIOSYNIS_KAKOPOIISI_ZOOY_APO_PLIMMELIMA_SE_KAKOYRGIMA/

Όπως επισημαίνει το Πανελλαδικό Κίνημα κατά τη Κακοποίησης των Ζώων, αν και ο νόμος έχει γίνει πιο αυστηρός το φαινόμενο της κακοποίησης και της θανάτωσης ζώων συνεχίζεται με την ίδια ένταση ενώ παρατηρούνται και φαινόμενα μη εφαρμογής του νόμου.

Αναλυτικά το κείμενο με το αίτημα για την μετατροπή του αδικήματος της κακοποίησης των ζώων σε κακούργημα.

“Γνωρίζοντας ότι γίνονται κακοποιήσεις, θανατώσεις και δηλητηριάσεις ζώων συνεχόμενα, αν και ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί, βλέπουμε ότι το φαινόμενο συνεχίζεται με την ίδια ένταση. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί ο νόμος να είναι πιο αυστηρός. Θα πρέπει να είναι πολύ πιο αυστηρός και ακόμα πιο πολύ να εφαρμόζεται. Επομένως, όσον αφορά τον ζωοφιλικό νόμο, το πλημμέλημα χρειάζεται να γίνει κακούργημα, με όλα του τα επακόλουθα.

Όταν προβαίνει κανείς σε τέτοιες πράξεις, που αφορούν την σωματική ακεραιότητα ενός άλλου ζωντανού πλάσματος, όποιο και αν είναι αυτό, το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι κακούργος και κατ’ επέκταση αν του αφαιρέσει την ζωή, δολοφόνος.

Δεν μπορεί οι νομοθέτες να δίνουν μεγαλύτερη αξία στην ζωή ενός ανθρώπου- και εφ’ όσον το κάνουν, καλά κάνουν-αλλά πρέπει να δίνουν την ίδια αξία σε κάθε ζωντανό πλάσμα επάνω στη γη, γιατί όλα χρειάζονται.

Επίσης είναι εξαιρετικά παράξενο για ποιον λόγο οι αρμόδιες αρχές δεν ανταποκρίνονται στις καταγγελίες των πολιτών, ακόμα και με τον ήδη υπάρχοντα νόμο. Αυτό δείχνει ένα οσφυοκαμπτικό κράτος και αναρωτιέται κανείς πολλές φορές αν υπάρχει κιόλας. Όσο η κοινωνία διαφθείρεται, τόσο περισσότεροι νόμοι χρειάζονται δυστυχώς, για να αντιμετωπιστούν διάφορα προβλήματα της…

Και εφ’ όσον κάποιοι έχουν απολέσει το φιλότιμο και τον σεβασμό προς την ζωή, κάτι πρέπει να τους φρενάρει. Όσο εύκολα κακοποιούν ένα ζώο, χωρίς συναίσθημα, χωρίς λύπηση και κατά τον ίδιο τρόπο του αφαιρούν την ζωή, πολύ εύκολα μπορούν να προβούν σε ωμότητες εναντίον των ανθρώπων… Και αν δεν υπάρχουν ζώα να βγάλουν εκεί το μένος τους, τότε ας γίνουμε κανιβαλικοί να τελειώσει η ιστορία.

Αν ο καθένας κάνει ότι θέλει, όπως θέλει και όταν θέλει, χωρίς να σέβεται το που σταματάει αυτός και ξεκινάει κάποιος άλλος, που δεν μπορεί να τον ανεχθεί, η να τον αγαπήσει, τότε ας γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων. Ο σεβασμός και η αγάπη είναι πολιτισμός και δεν πρέπει να συνηθίζουμε στη βια, ούτε να την ανεχόμαστε. Έχουμε πλήρη επίγνωση των πραγμάτων. Δεν πετάμε στον αέρα, ούτε περπατάμε στο νερό. Πατάμε σταθερά κάτω στη γη και ξέρουμε ότι κάποια πράγματα που ζητάμε, μπορεί να μην τα δούμε ποτέ.Όμως δεν μπορούμε να πάψουμε να τα διεκδικούμε.

Γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε ψήφισμα (petition) με το συγκεκριμένο αίτημα, ζητώντας ο νόμος να αντιμετωπίζει με μεγάλη αυστηρότητα τις κακοποιήσεις και τις δολοφονίες των ζώων, όχι σαν πλημμελήματα, αλλά σαν κακουργήματα. Δεν είναι υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο. Είναι προσπάθεια.

Γι’ αυτό κι εμείς σας καλούμε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, φιλόζωους και μη, να βοηθήσετε στην προσπάθειά μας. Το μόνο που ζητάμε από εσάς, είναι η υπογραφή σας και τίποτε άλλο. Προωθήστε το ώστε να βοηθήσετε να το γνωρίσουν και άλλοι άνθρωποι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεν αφορά μόνο τα δικά μας ζώα, αλλά και τα ζώα όλου του κόσμου. Γιατί κακοποιήσεις και δολοφονίες ζώων δεν γίνονται μόνο στη χώρα μας, αλλά παντού ανά τον κόσμο.

https://www.zoon.gr/syllogi-ypografon-gia-na-ginei-i-kakopoiisi-zoon-kakoyrgima/